2012. május 9., szerda

Death Kappa (2010)

Tomo'o Haraguchi egy filmjéről már írtam itt, a Kibakichi-ről, az is egy érdekes darab. Egyébként a Sakuya című műve még mindig nem került sorra... :) Francba már! Na, de helyette itt van ez a... aaa... ez az izé.
Szóval, a sztori... (az a baj, hogy eléggé megkésve írom, így ködösek az emlékek) Hazatér vidékre a nagyvárosból Kanako, útközben pedig tragédia éri, mert egy részeg bagázs elgázolja a nagyanyját, s ezzel együtt felélesztik Kappát is, az uborkazabáló csúnyaságot. A gyász így nem tart sokáig, mert a barátságos szörnnyel foglalkozik. Ám ez az idill se tart sokáig, ugyanis egy őrült nő a rég halott apja kutatásaiba van beleőrülve, pontosabban mutáns hadsereget igyekszik alkotni. Kappa közbelépése viszont bekavar és elszabadul a pokol, azaz robban a bomba :) Ettől aztán a lények óriásira nőnek és megkezdődik az igazi szörnypankráció...

Hát, elég béna egy film, igaz ugyan, hogy szándékosan komolytalan az egész, de akkor is rossz. Elég unalmas is, csak a vége érdekes, na meg félúton az őrült nő, aki az oszladozó apját tologatta kerekesszékkel. A végső összecsapást azért végigröhögtem, azt érdemes megnézni. Sajnos az viszont kevés és a film többi részét nem tudja megmenteni. Szóval, eléggé kerülendő darab.
3/10

1 megjegyzés: